Igen, egyetlen gombóc. Annyira megdrágult minden, hogy négyszáz alatt gyakorlatilag nem is éri meg elkészíteni a fagylaltot. Idén igen drágán nyalhatunk.
Duplájára drágult az import gyümölcspüré, gyakran hiány van egyes alapanyagokból, nem csoda, hogy a fagylalt tavalyinál markánsabb drágulásáról beszélt az InfoRádiónak Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke.
Az elnök szerint előfordult, hogy a szállítók nem tudták ellátni a cukrászokat
- vajjal,
- cukorral,
- egyéb tejtermékekkel.
A fagylaltokat gombóconként 300-450 forintért kínálják, az elnök szerint ez indokolt, hiszen minőségi fagylaltok esetében csak így lesz rentábilis. Emellett van olyan hely is, ahol már 500 forintba kerül a jeges édesség, és már nem csak extrém kivételként, mint tavaly. (Hvg)